Project

General

Profile

Persbericht » History » Version 8

Version 7 (Marijke Verkaik, 17-07-2008 18:10) → Version 8/21 (Marijke Verkaik, 17-07-2008 18:11)

h1. Persbericht

h2. Nieuwe nederlandse Open Source ontwikkelplatform.

Speciaal voor de nederlandse Open Source community heeft OwnIT een vrij te gebruiken ontwikkelplatform geintroduceerd. Open Source projecten kunnen op http://sf.own-it.nl/ gebruik maken van een complete omgeving om hun project te beheren. De mogelijkheden zijn te vergelijken met het veelgebruikte SourceForge.

OwnIT is de Open Source tak van KovoKs B.V., een bedrijf uit Culemborg dat ruim 10 jaar ervaring heeft met het ontwikkelen en implementeren van Open Source oplossingen. Daarnaast is zij sponsor van diverse projecten zoals bijvoorbeeld KDE, Gnome en de NLLGG.

De sf.own-it.nl website biedt alle mogelijkheden die een Open Source project nodig heeft. Zo is er een repository waar programmeurs de ontwikkeling van hun software bij kunnen houden, een wiki Wiki voor het bijhouden van bijvoorbeeld documentatie, een forum Forum om de communicatie tussen gebruikers in goede banen te kunnen leiden en een issue Issue tracker zodat bugs probleem-meldingen en gewenste uitbreidingen uitbreidings-vragen gestructureerd beheerd kunnen worden.