Project

General

Profile

Actions

Persbericht

Nederland krijgt eigen SourceForge.

Nederland krijgt per 1 augustus zijn eigen SourceForge. Speciaal voor de Nederlandse Open Source community indroduceert OwnIT een vrij te gebruiken ontwikkelplatform. Open Source projecten kunnen op http://sf.own-it.nl/ gebruik maken van een complete omgeving om hun project te beheren. De mogelijkheden zijn te vergelijken met het veelgebruikte SourceForge.

"Vanuit onze connecties met de Open Source-gemeenschap merkten we dat er een grote behoefte is naar een snel en betrouwbaar ontwikkelplatform", aldus Tom Albers, directeur van KovoKs, "Tevens versterkt dit onze rol als Open Source dienstverlener"

OwnIT is de Open Source tak van KovoKs B.V., een bedrijf uit Culemborg met 10 jaar ervaring met het ontwikkelen en implementeren van Open Source oplossingen. KovoKs sponsort ook diverse projecten waaronder KDE, Gnome en de NLLGG.

De sf.own-it.nl website biedt alles wat een Open Source project nodig heeft. Programmeurs kunnen een repository gebruiken waar ze de ontwikkeling van hun software bij kunnen houden. Documentatie kan bijgehouden worden in een wiki. Gebruikers kunnen in een forum hun ervaringen uitwisselen. Ten slotte kunnen bugs en gewenste uitbreidingen in een issue tracker op een gestructureerde manier beheerd worden.

Neem voor meer informatie contact op met:

Micha Kersloot

tel: 0345-532927

Updated by Micha Kersloot about 13 years ago ยท 21 revisions